X – Vakantiehuisje Bourgogne

Chambre d'hôtes bourgogne

Gîte – L’Étang des Clefs vakantiehuisje bourgogne

Ben je een natuurliefhebber of juist een cultuurminnaar, houd je van een goed glas wijn bij een Bourgondische maaltijd? Dan ben je bij L’Etang des Clefs aan het juiste adres voor een vakantiehuisje in de Bourgogne. vakantiehuisje bourgogne

Ons vakantiehuis is een voormalig spoorwachtershuisje, gebouwd rond 1885. Het ligt op een idyllisch plekje aan een meertje bij de Mont  St. Cyr (770m) in het zuiden van de Bourgogne. De trein rijdt er al lang niet meer. Waar ooit de rails lag, ligt nu een zandpad, maar de sfeer van vroeger proef je hier nog wel. Sinds 2011 verhuren wij ons vakantiehuisje. Het huisje is door een officiële Franse instantie geklasseerd met 3 sterren. Op onze site vertellen we je het een en ander over het huisje en de omgeving. Je kunt er foto’s bekijken en je vindt er onze contactgegevens.

Achtergrond vakantiehuisje bourgogne

garGibles02Het spoorwachtershuis is gebouwd rond 1885, gelijktijdig met de aanleg van de spoorlijn “Chalon-sur-Saône / Pouilly-sous-Charlieu”. Het ademt de sfeer van toen uit. Je waant je in de tijd van vroegere films van Agatha Christie en met een beetje fantasie hoor en zie je zware locomotieven voorbij zwoegen.

Met de komst van de auto is de spoorlijn al voor de Tweede Wereldoorlog opgeheven en de spoorrails weggehaald. Wanneer je weet waar vroeger een spoorlijn heeft gelopen, dan kun je vaak de huisjes terugvinden die op iedere kruising van het spoor en de weg of zandpad staan of gestaan hebben. Zo hebben ook wij ons spoorweghuisje gevonden. Het huisje staat op een kruispunt van 2 zandwegen, één is voorheen de spoorwegbaan geweest, de ander is een pad wat al in de Middeleeuwen gebruikt werd, dit pad loopt langs het meer en een oude watermolen. vakantiehuisje bourgogne

Vakantiehuisje Bourgogne 1946Oorspronkelijk heeft ieder huisje dezelfde indeling: een keuken, een woonkamer en boven twee slaapkamers. Achter, aan het huis gebouwd, een schuur en onder het huis is er meestal een kelder. Ieder huis heeft zijn eigen waterput. Het toilet was vroeger buitenom en was niet meer dan een paar planken boven een gat in de grond.

Tijden veranderen, ons spoorweghuis is gemoderniseerd. De dikke muur van ca. 50 cm tussen de keuken en woonkamer is doorgebroken, zodat er een ruimere kamer met open keuken is ontstaan. In de aanbouw is een badkamer met douche en een apart toilet gemaakt. De gezellige houtkachel, centraal in de woonkamer, verwarmt zonodig de killer wordende avonden.

logo-GdF_kOp nog geen km, in een flinke wandeling te doen of met de fiets (een dames- en herenfiets zijn evt. te huur), ligt het plaatsje Gibles. Hier zijn wat winkeltjes zoals de bakker, de slager, de drogist en het postkantoor. Er is ook een eenvoudig restaurantje. Op ongeveer 5 km ligt het stadje La Clayette met verschillende supermarkten en op dinsdagochtend een gezellige markt.
vakantiehuisje bourgogne
We verhuren ons vakantiehuis in de Bourgogne aan maximaal 4 personen. Ons huis houden we graag rookvrij en huisdieren zijn niet toegestaan. Draadloos Internet is beschikbaar.

Meer informatie over Vakantiehuisje Bourgogne

Indeling binnen ………….. Beschikbaarheid …………………………………………..
In de buurt Voorwaarden …………………………………………..
In de omgeving Tarieven …………………………………………..
Foto’s Gîte Reserveren …………………………………………..
Foto’s Omgeving Op de kaart …………………………………………..
Links Afstanden …………………………………………..

Reacties zijn gesloten.