Culinaire afsluiting van het seizoen 2013

Met de feestelijke decembermaand voor de deur zit het jaar 2013 er bijna op. We kijken met veel plezier terug op een geslaagd seizoen en we blikken alweer vooruit naar 2014.
Zelf hebben we het seizoen afgesloten met wat we noemen: ‘een culinair weekend’. Aan onze gasten en lokale Fransen hebben we gevraagd hun ervaringen met ons te delen over bestaande, vernieuwde en nieuwe restaurantjes in de omgeving. We hebben hier vervolgens een selectie uit gemaakt en gekozen voor eenvoudige tot niet te exclusieve restaurantjes die voor iedereen toegankelijk zijn om uit te gaan eten. We hebben ons culinair laten verrassen.

Verrast waren we zeker bij restaurant ‘Les Faillettes’ in Saint Racho. We konden ’s middags nog heerlijk buiten zitten in het nazomerse zonnetje. Geen uitgebreide kaart, maar wel een eerlijke keuken met traditionele en lokale gerechten.

De hele zomer zagen we een vol terras wanneer we langsreden bij restaurant ‘Le Charolles’ aan de rand van het centrum van Charolles. Leuke menu’s, heerlijk gegeten (hondshaai).

Het restaurant van ’Hôtel de Bourgogne’ in La Clayette heeft een nieuwe eigenaar en daarmee een metamorfose ondergaan. Het timmert aan de weg om zijn imago te verbeteren en met succes.

De kok in de keuken van restaurant ‘Le Chappellois’ in Chapelle-sous-Dun was met zijn gezin zelf net terug van vakantie toen wij er gingen eten. Niet alles wat op de kaart stond was daarom alweer voorradig. Ondanks dat hebben we er voortreffelijk gegeten. Boeuf Bourguigon, een traditioneel gerecht, in een vernieuwd jasje van bladerdeeg, delicieus.

Nadat we in Pouilly Fuissé onze wijninkopen hadden ingeslagen, hebben we nog een oude bekende, ‘Auberge La Pierre Sauvage’ aangedaan. Voor zover wij het ons kunnen herinneren is de kaart sinds jaren hetzelfde, m.u.v. het seizoenen menu. Maar ach, wat zou je aan zoveel goeds nog moeten veranderen…….

Culinair_1 Culinair_2 Culinair_3 Culinair_4

Voor wie ons nog niet heeft ge-‘liked’ op Facebook: we verloten onder onze volgers een bruisende verrassing, de gelukkige winnaar krijgt deze verrassing nog vóór de feestdagen in huis!

Dit bericht is geplaatst in News - Chambre d'hôtes, News - GEDC, News - Gîte. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.