“Nouvelle Cuisine”

In het afgelopen najaar zijn we begonnen met de voorbereidingen voor een interne verbouwing en verhuizing van onze keuken in Colombier. De keuken wordt verplaatst van boven naar beneden en wordt een stuk ruimer. Allereerst moesten we de ruimte, die we voorheen vooral als opslag gebruikten, helemaal leegmaken. Wat een mens toch allemaal bewaard! Behalve dat we een aantal dingen hebben weggegeven of verhandeld via de Franse Marktplaats, hebben we ook de déchetterie (grof vuil) verscheidene malen aangedaan.

Drie weken geleden zijn de werkzaamheden gestart. Eerst moest het oude gestucte plafond, nog met stro en kalk, worden gesloopt. Ook moest de oude tegelvloer verwijderd worden. Dat vonden we wel jammer, maar er waren al zoveel tommettes (terracotategeltjes) gebroken dat we ze niet meer konden hergebruiken. Ze moesten wijken voor een nieuwe geïsoleerde betonnen vloer. Twee dagen zijn werklieden met pikhouweel, schop en kruiwagen aan de gang geweest met het uitgraven van de vloer. Er kwam zelfs nog een drilboor aan te pas, omdat de ondergrond zo rotsachtig was.

Nouvelle Cuisine Nouvelle Cuisine Nouvelle Cuisine

Inmiddels is de nieuwe vloer gestort en hebben we geduldig gewacht totdat deze voldoende uitgehard is, nu kan de volgende fase van de verbouwing beginnen. Afgelopen week heeft de aannemer een grote opening in het plafond gemaakt voor een inpandige trap naar boven en komende week wordt de door de timmerman een op maat gemaakte keukendeur geplaatst. Direct daarna wordt er begonnen met het nieuwe plafond, het isoleren van de bestaande buitenmuren en het plaatsen van binnenmuren en kozijnen. Ik hoop dat we het aller stoffigste gedeelte van de verbouwing dan achter de rug hebben.

Nouvelle Cuisine Nouvelle Cuisine Nouvelle Cuisine

We liggen in ieder geval keurig op schema, de Franse vaklieden (metselaar, timmerman, loodgieter, elektricien en stukadoor) komen netjes hun afspraken na. Alles in overleg en niets met de “Franse slag”. Wel heel opvallend is dan een ieder strikt zijn eigen ambacht heeft en daar wordt niet van afgeweken (zo zit men ook niet in elkaars vaarwater).

Nouvelle Cuisine

In een volgend verslag hoop ik de keuken in zijn nieuwe vorm te kunnen laten zien.

Dit bericht is geplaatst in News - Chambre d'hôtes, News - GEDC. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.