Cupcakes met eigen logo!

In Roermond (de woonplaats van onze jongste dochter) vind je in de Paredisstraat 9 de winkel “Cupcakefun”, deze zaak van Marc en Dieuwke is tijdens de “Verkiezing van de Gezelligste Winkel van Nederland” verkozen tot de gezelligste winkel van Roermond. Hier heb ik afgelopen donderdag, samen met mijn dochters, een workshop cupcakes bakken en versieren gevolgd.

We werden verwelkomd met een grote pot thee begeleid met allerlei lekkers. Ondertussen kregen we van Dieuwke uitleg over wat wij deze middag konden verwachten. We zijn begonnen met de basis: het bakken van de cupcakes. Voor al zijn producten gebruikt Marc eersteklas grondstoffen waaronder de mixen van “De Bakzolder” en natuurlijk verse eieren en echte roomboter. We kregen goede tips van Marc om heerlijk luchtige en mooi goudbruine cupcakes te bakken.

Terwijl deze in de oven stonden, kregen we instructies voor het maken van een volle romige botercrème (evt. met een smaakje) en het mooi opspuiten hiervan. Dat is nog een kunst op zich! Maar oefening baart kunst en door dit vooral vaak en veel te doen, krijg je er vanzelf meer handigheid in. Tijdens het afkoelen van de cupcakes hadden we de gelegenheid om in de winkel rond te neuzen en ons te verlekkeren aan al het nuttigst en leuks van bakgerei tot grappige en mooie versiersels.

Na het opspuiten van de botercrème (met verschillende spuitmondjes) op de cupcakes en met het aanbrengen van het speciaal voor ons gemaakte logo, waren de cupcakes klaar om mee naar huis te nemen. Dat was thuis smikkelen en smullen. Behalve een hele gezellige middag hebben we van Marc en Dieuwke wat kneepjes uit hun vak geleerd en gaan we thuis verder aan de slag met alle opgedane kennis. Wie weet word je als onze gast in Frankrijk nog eens verrast met een overheerlijke cupcake uit onze eigen “bakkerij”.

Cupcakefun Cupcakefun Cupcakefun
Dit bericht is geplaatst in News - Chambre d'hôtes, News - GEDC, News - Gîte. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.